ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Συμμετοχή.

Βασικοί όροι συμμετοχής στη ποδηλατοβόλτα Halbike.

Όροι Συμμετοχής:

Σε κάθε βόλτα ο ποδηλάτης έχει την ελευθέρια και την ευθύνη του εαυτού του. (Οποιος θέλει έρχεται μαζί μας.)

Πρέπει να είμαστε ενήλικες (18+) ή να συνοδευόμαστε από τον κηδεμόνα μας γιατί κανένας δεν φέρει ευθύνη για κανένα άλλο πέραν του εαυτού του.

Είμαστε απλά μια παρέα Ποδηλατών συνοδοιπόρων που συνυπάρχουν αρμονικά στον δρόμο ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες και τίποτε άλλο, ακολουθούμε όμως όλοι τους κανόνες του Κ.Ο.Κ και τον οδηγό της βόλτας δεν τον προσπερνάμε και συντονιζόμαστε στον ρυθμό που μας δίνει ώστε να κινούμαστε ομαδικά.

Ευθύνη του » Halbike » δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση.

O κάθε ένας έχει την πλήρη ευθύνη του εαυτού του χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι σε περιπτώσεις τεχνικών προβλημάτων αλλά και τραυματισμών δεν θα υπάρξει η υποστήριξη όταν αυτό είναι εφικτό. Eίμαστε όλοι μια παρέα και θα παραμείνουμε έτσι μέχρι και το τέλος της κάθε βόλτας.

Επιπλέον σημαίνει ότι γνωρίζει τις απαιτήσεις της όποιας επικινδυνότητας που μπορεί να προκύψει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του αλλά αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η Ποδηλατοβόλτα καθώς και την ευθύνη για την ασφάλεια του και παραιτείται από κάθε απαίτηση κατά των υπευθύνων του » Halbike».

Η συμμετοχή του κάθε ποδηλάτη στην βόλτα σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής στις βόλτες του » Ηalbike ».

Έχει λάβει γνώση για τους κανόνες ασφαλείας που αναφέρονται παραπάνω.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ κατά την Ποδηλατοβόλτα.

Δεν προσπερνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή και τους οδηγούς στο ποδηλατικό κομβόι, ώστε να διατηρείται σταθερή ταχύτητα της πορείας, και συντονιζόμαστε στον ρυθμό που μας δίνουν ώστε να κινούμαστε ομαδικά και με ασφάλεια.

Προσπαθούμε να μην αφήνουμε κενά με τον μπροστινό μας ακολουθώντας σταθερή ταχύτητα (έτσι αποφεύγουμε τα αυτοκίνητα που μπαίνουν σφήνα).

Βοηθάμε στο κλείσιμο των δρόμων στις διασταυρώσεις και στα φανάρια για να μην δημιουργηθούν ατυχήματα.

Δεν κάνουμε αγώνα ταχύτητας!!! Πάμε με αρκετά χαλαρή ταχύτητα για να απολαμβάνουμε την παρέα και την διαδρομή.

Σεβόμαστε τους οδηγούς και τους πεζούς και δεν δημιουργούμε λεκτικές συγκρούσεις μαζί τους.

Πεταλάρουμε πάντα με προσοχή αποφεύγοντας τους ελιγμούς και τα απότομα φρεναρίσματα για να μην έχουμε ατυχήματα!

Τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και γνωρίζουμε τους κανόνες του.

Η διαδρομή (όχι ο προορισμός) ενδέχεται να έχει μικρές αλλαγές ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ σε όλους και ειδικά στους νέους ποδηλάτες για την ασφαλή και ομαλή κίνηση στους δρόμους.

1) Πάντα προσέχουμε να έχουμε καλοσυντηρημένο ποδήλατο με τα φρένα σε καλή κατάσταση και όλα τα μηχανικά του μέρη καλορυθμισμένα.

2) Φοράμε πάντα ρούχα ανάλογα με τον καιρό. Τα ειδικά ρούχα για ποδηλασία είναι τα πιο κατάλληλα.

3) Πάντα φοράμε προστατευτικό κράνος.

4) Έχουμε πάντα φώτα μπρός και πίσω για να μας διακρίνουν από μακριά.

5) Έχουμε πάντα μαζί μας ένα σετ εργαλείων, τρόμπα και σαμπρέλα. Καλό θα είναι να έχουμε κάποιες γνώσεις για μικροεπισκευές, όμως και χωρίς αυτές αν έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία όλο και κάποιος θα βρεθεί να μας βοηθήσει.

6) Έχουμε πάντα μαζί μας νερό και λίγη τροφή (παστέλι, energy bar, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα).

7) Τηρούμε πάντα τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

8) Ποτέ δεν υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας.

Αν συμμετέχουμε σε ομαδικές βόλτες πέρα από αυτά που αφορούν την ατομική ασφάλεια του καθενός μας πρέπει να τηρούμε και κάποιους κανόνες.

1) Κινούμαστε μέσα στα όρια που κινείται η βόλτα.

2) Δεν περνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή της βόλτας. Εκεί υπάρχουν πάντα οι κατάλληλοι άνθρωποι που ορίζουν την διαδρομή, ελέγχουν την ταχύτητα της πομπής, προσέχουν το κλείσιμο των δρόμων για να περάσουμε με ασφάλεια και γενικά έχουν την ευθύνη της βόλτας.

3) Αν είμαστε αδύναμοι προσπαθούμε να είμαστε σχετικά μπροστά γιατί εκεί η ταχύτητα είναι πιο ομαλή και πιό χαμηλή. Αν μένουμε πίσω κοιτάμε στις στάσεις που γίνονται να πηγαίνουμε όσο πιο μπροστά γίνεται.

4) Προσέχουμε όλοι όλους. Κινούμαστε όλοι με την ταχύτητα της βόλτας χωρίς να κάνουμε επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα στους συμποδηλάτες μας. Δεν ανεβαίνουμε σε πεζοδρόμια.

5) Προσπαθούμε όλοι να βοηθάμε για την ομαλή διεξαγωγή της βόλτας. Κλείνουμε τους δρόμους όπου χρειάζεται και συμπεριφερόμαστε με ευγένεια στους οδηγούς αυτοκινήτων. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι δρόμοι είναι για όλους και ότι μόνο με σωστή ενημέρωση και συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε την αρμονική συνύπαρξη όλων σ’ αυτούς.

6) Πάντα υπακούμε στις συμβουλές των οργανωτών. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ποδηλασία είναι χόμπυ που προσφέρει χαρά, άσκηση. Απλά κάποιοι μοιράζονται την αγάπη τους για το ποδήλατο με όλους και θέλουν την ασφάλεια όλων.