ΠΟΔΗΛΑΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Ασφάλεια.

Βασικές συμβουλές ασφαλείας για την συμμετοχή στη ποδηλατοβόλτα Halbike.

Για την ασφάλεια και για το καλό όλων προτείνεται:

Φοράμε πάντα προστατευτικό κράνος.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση κράνους μπορεί να μειώσει σοβαρό και μοιραίο τραυματισμό κατά 40 – 80%. Συνίσταται, το χρώμα του κράνους να είναι ανοιχτόχρωμο ώστε να είστε ορατοί κατά την διάρκεια της οδήγησης ενώ εξίσου σημαντική είναι και η σωστή χρήση του.

Να είστε ορατός.

Εκτός από το χρώμα του κράνους, ντυθείτε με φωτεινά χρώματα ακόμα και κατά την διάρκεια της ημέρας. Την νύκτα φορέστε, οπωσδήποτε, ανακλαστικό γιλέκο σε συνδυασμό με λευκό φως στο μπροστινό μέρος του ποδηλάτου και κόκκινο στο πίσω μέρος, αντίστοιχα. Συνίσταται, ο ρουχισμός να είναι άνετος ώστε να διατηρεί την θερμοκρασία του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα.

Λειτουργία ποδηλάτου.

Βεβαιωθείτε για την σωστή λειτουργία του ποδηλάτου κάνοντας ένα γρήγορο έλεγχο, σε λιγότερο από 3 λεπτά, στα παρακάτω σημεία:

* Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών.

* Ρυθμίστε το ύψος της σέλας.

* Περιστρέψτε το τιμόνι.

* Περιστρέψτε τους τροχούς.

* Δοκιμάστε τα φρένα και τις ταχύτητες, αν υπάρχουν. Συνίσταται, να κρατάτε το ποδήλατο σε καλή κατάσταση με τακτικούς ελέγχους.

Κινηθείτε έξυπνα.

 Αρχικά ακολουθήστε τους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας αλλά επιπλέον σημαντικά είναι:

* Να είστε προβλέψιμος.

* Να κρατάτε σωστές αποστάσεις από οχήματα και πεζοδρόμια , τουλάχιστον ένα (1) μέτρο.

* Να παραμείνετε συγκεντρωμένος και να οδηγείτε αμυντικά. Εάν είστε νέος αναβάτης ή έχετε αγοράσει ένα νέο ποδήλατο, είναι μια καλή ιδέα για κάποιο χρονικό διάστημα να ασκηθείτε μακριά από κυκλοφορία με στόχο να χτίσετε την εμπιστοσύνη σας προτού να ποδηλατήσετε στο δρόμο.